Vsak od nas je blagoslovljen s sposobnostjo, da si želi. Nekateri želimo doseči finančni uspeh, drugi želimo spremeniti svet spet tretji pa želimo preprosto spremeniti na bolje sami sebe. Vsak od nas ima tudi moč spremeniti svoje sanje v resničnost. Toda pogosto nezavedno spodkopavamo svoja prizadevanja, tako da odklanjamo podporo, zavzemamo držo neopredeljenosti, se pretirano predamo, smo neodločni ali smo v primežu svojih dvomov. To je razdiralno ravnanje.
 
Včasih nas ne zavira pomanjkanje želje, inteligence, sposobnosti ali truda, ampak notranje vlečenje vrvi, ki izvira iz strahu. Morda veste, kaj želite od življenja, ampak si zavedno ali nezavedno stojite na poti svojih prizadevanj. Vlada navzkrižje med vašimi željami in čustvi zaslužnosti in upravičenosti.
 
Rušilno vedenje lahko vpliva na vašo motivacijo in zagon. Morda boste utapljali svoje silne želje v televiziji in hrani ter se ogibali soočenju s situacijami, ki bi lahko za vas predstavljale izziv, ali se preprosto umaknili vase. Sprejemanje izzivov, rasti, težkih odločitev in marljivega dela se lahko zdi resnično strašljivo. Lažje je nadaljevati s tem, kar ste vedno počeli. Toda bolj ko obračate hrbet sredstvom, ki vam pomagajo doseči vaše življenjske sanje, bolj načenjate svojo samozavest in zaupanje vase. Sabotaža tako postane ciklična: izmikate se seganju po svojih željah in nato verjamete, da nimate sposobnosti za seganje po njih.
 
Sabotaža vas lahko navda z občutki malodušja, razočaranja, brezupa in celo jeze, saj delujete proti sebi. Če menite, da ste kdaj zavirali svoja prizadevanja, se spomnite teh trenutkov in jih zapišite. Ne uporabite teh podatkov za sojenje svojih dejanj. Raje se skušajte ogniti podobnemu razdiralnemu ravnanju v prihodnosti.
 
Spoznajte, da vsi cilji, za katere se je vredno boriti, zahtevajo potrpljenje, organizacijo, delo in dobro mero zaupanja. Sabotaža skoraj vedno izvira iz občutkov nezadostnosti, da niste zaslužni, toda te občutke lahko premostite tako, da si med reševanjem problema ali snovanjem dolgoročnega načrta privoščite zvrhano mero negovanja in ljubezni. Vse želje so posebne in verodostojne in usvajanje znanja o preseganju razdiralnosti je pomemben del doseganja svojih želja.
 
 

Donatorstvo

Če nam želite pomagati pri uresničevanju našega poslanstva vas vabimo, da nam s svojim prispevkom omogočite nadaljnje delovanje. Hvala za vaš nesebičen prispevek pri širjenju finančnega izobraževanja.
 


| Pravno obvestilo|

Copyright © 2017 CASHFLOW KLUB BOGATI OČKA. Vse pravice pridržane.