V današnjem svetu digitalizacije in digitalnih valut na vas in vašega otroka kot morski psi na svojo hrano prežijo prevaranti in "finančni" strokovnjaki, da njih ali vas zvabijo v svojo past. Ne dovolite si postati njihov plen v obljubah po hitrem zaslužku ali obogatitvi in omogočite otroku pravo finančno izobrazbo.

Zato za otroke od 10 leta dalje izvajamo delavnice in izobraževanjna temo denarja in finančne pismenosti. Med izobraževanjem se otroci naučijo osnovnih pojmov finančne pismenosti, ki jih mora poznati vsak, ki se bo kasneje v odraslem življenju srečeval s financami, kreditiranjem, plačevanjem davkov, investiranjem ali pa bo le delal za svoj denar. 

Na naših delavnicah in izobraževanjih posebej poudarjamo o možnih prevarah, kot so crypto in forex sistemi, ter kako prepoznat kdaj gre za možno prevaro ali pošten način za ustvarjanje denarja

Večino delavnic izvajamo s pomočjo namiznih iger Monopoly, CASHFLOW za otroke in CASHFLOW Classic.

Na delavnicah se bodo otroci naučili tudi izpolnjevati finančno poročilo, kdaj je neki nakup sredstvo in kdaj obveznost, ter kaj to pomeni za njihovo finančno prihodnost. Prav tako pa se spoznajo z različni oblikami dolgov - namenski, hipotekarni, avtomobilski, ter razliko med SLABIMI in DOBRIMI dolgovi.

Igrajte se in se učite ... skupaj.CASHFLOW the Boardgame
Šole učijo otroke, kako delati za denar. Igranje CASHFLOW za otroke jih nauči, kako doseči, da denar dela zanje. Z uporabo zabavnih primerov iz resničnega sveta se otroci naučijo vlagati – pridobivati sredstva in se soočiti z nevarnostmi obveznosti. Starši in otroci lahko govorijo o svojih načrtih za pobeg podganji dirki.

 

 CASHFLOW 101 purple game pieces imageUporaba iger za poučevanje dragocenih lekcij.
Ko se igramo, je to najresničnejši primer našega vedenja v resničnem življenju. Otroci se učijo lekcije z igranjem iger – to je najboljši način, da vadijo značaj in navade, ki jih bodo uporabljali pozneje v življenju. DENARNI TOK za otroke pomaga razviti trdne temelje finančne inteligence in spodbuja otroke, da svoj denar uporabljajo pametno.

 

Mnenje starša: »Potem ko smo prvič igrali CASHFLOW for Kids, so moji otroci želeli vedeti, ali so rdeči žetoni (obveznosti) resnični in ali jih imamo v življenju. Odprlo jim je oči, ko so izvedeli, da včasih porabimo denar za stvari, ki se ne povrnejo. Vrednost tega, da se moji otroci učijo teh lekcij, je neprecenljiva!«