Izobraževalni podjetnik, kreator namizne igre CASHFLOW®, ustanovitelj finančnega izobraževanja – Rich Dad Company in avtor New York Time's – ovih uspešnic Conspiracy of the Rich: 8 novih pravil o denarju in Bogati očka, revni očka.

Robert Kiyosaki je najbolj znan kot avtor knjige Bogati očka, revni očka – knjige številka 1 o osebnih financah vseh časov – ki je na desetine milijonom ljudi po vsem svetu pomagala spremeniti pogled na denar. Naslov ''Bogati očka'' je zasedal med prvimi desetimi mesti na Nielsen Bookscan – ovem  seznamu kar štiri mesta, vse med  leti od 2001 – 2008 .

FBIMG1699179972781Z gledanjem na denar in vlaganje iz svoje perspektive, ki je pogosto v nasprotju z običajnim pogledom na denar, si je Robert pridobil sloves neposrednega, pogumnega in nespoštljivega govorca. Njegov pogled na "star" nasvet – dobi si dobro in varno službo, varčuj denar, ne zadolžuj se, vlagaj na dolgi rok in razprši – je, da je "slab" (zastarel in pomanjkljiv) nasvet. Njegova trditev, da "vaša hiša ni sredstvo" je mešala polemiko, vendar se je v trenutni finančni gospodarski krizi izkazala za točno. Dokumentarni film, ki temelji na nasprotju "starih finančnih nasvetov" je načrtovan za javnost v letu 2010.

 

Leta 2006 je Robert združil svoje znanje z Donaldom  Trumpom kot soavtor  knjige Zakaj si želiva, da bi bili tudi vi bogali – Dva moža – eno sporočilo. Je prva  na seznam uspešnic The New York Times.

Robert piše tudi rubriko – "Zakaj bogati postajajo še bogatejši" – za Yahoo! Finance. Prav tako je pred kratkim sodeloval v priljubljeni rubriki Time Magazine "10 vprašanj", kjer Robert odgovarja na vprašanja o vlaganju z nekaj sredstvi in vplivom izobraževanja na finančni uspeh.