Grant Cardone je avtor New York Timesovih knjižnih uspešnic in reden gost na CNBC, MSNBC, Fox News in Fox Business. Je tudi sodelavec za Huffington Post. Joan Rivers je nedavno naredila segment o njem in njegovi družini v svoji oddaji, »Kako si postal tako bogat?«Grant.jpg

G. Cardone že 25 let sodeluje s podjetji po vsem svetu, prilagaja in zagotavlja prodajne programe in sisteme za izboljšanje prodajnih procesov in povečanje prihodkov od prodaje. Govoril je občinstvu v vseh večjih mestih v Združenih državah in Kanadi, Braziliji, na Karibih, v Avstriji, Angliji in Avstraliji. Njegove metodologije se uporabljajo v podjetjih na Irskem, v Rusiji, Tajvanu in tako daleč kot v Kazahstanu. Njegove knjige so prevedene v več jezikov, vključno z nemščino in kitajščino. Razvil je virtualno stran za prodajno usposabljanje na zahtevo za avtomobilsko industrijo (www.salestrainingvt.com) in izdaja podobno stran za posameznike in druge prodajne organizacije (www.cardoneuniversity.com).

Občinstvo potuje z vsega sveta, da bi se udeležilo njegovih enodnevnih seminarjev v živo. Njegova prva knjiga, Sell to Survive, je pristala med 1 odstotkom najboljših samozaložniških knjig in velja za »ultimativno knjigo o prodaji v enaindvajsetem stoletju«. Neki bralec je dejal: “Informacije v Sell to Survive so prva nova stvar, napisana o prodaji v 50 letih!” Drugi je izjavil: “Po letih branja prodajnih knjig je ta knjiga nad vsemi drugimi knjigami, ki sem jih kdaj prebral na to temo.” Njegova prva knjiga, ki jo je izdal z naslovom, Če nisi prvi, si zadnji, je nedavno postala uspešnica New York Timesa.

Grant se je izkazal tudi zunaj odra, v resničnem poslovnem svetu. Je lastnik treh uspešnih podjetij, ki so nastala zgolj z idejo in brez denarja. Le s trdim delom.

Poleg svojih podjetniških dejavnosti je Grant Cardone močno vpleten v človekoljubne dejavnosti, kar mu priznava tudi ameriški senat, kongres, župan Los Angelesa in drugi. Nedavno je prejel nagrado Rajiva Gandhija za svoja prizadevanja pri združevanju indijskih in ameriških podjetij ter nagrado Uglednega študenta na Univerzi McNeese State College, kjer je tudi diplomiral iz računovodstva.

Grant Cardone živi skupaj z ženo, igralko in producentko Eleno Lyons Cardone ter njunima hčerkama Sabrino in Scarlett v Los Angelesu v Kaliforniji