Bogati očka shop

Česar nas niso naučili v šolah - Petra Škarja


Predstavljajte si to: punca vsa leta odličnjakinja, športnica šole, dobitnica mnogih zlatih priznanj, dejavna v dodatnih aktivnostih, podprvakinja v igranju klavirja, česarkoli se loti, je med najboljšimi … In kar naenkrat pride na prvo delovno mesto, v trženje finančnih produktov in doživi hud šok.

Preberi več

Znižana cena!
18,40 €

23,00 € z DDV

Cena znižana 20 %)

Razpoložljivost: Izdelka s temi lastnostmi trenutno ni na zalogi,

0 izdelek na zalogi


O knjigi:

Predstavljajte si to: punca vsa leta odličnjakinja, športnica šole, dobitnica mnogih zlatih priznanj, dejavna v dodatnih aktivnostih, podprvakinja v igranju klavirja, česarkoli se loti, je med najboljšimi … In kar naenkrat pride na prvo delovno mesto, v trženje finančnih produktov in doživi hud šok. Ne le, da ni najboljša, ni niti povprečna, ampak je krepko med najslabšimi tržniki v podjetju. Kako to? Pa saj je bila vsa leta najboljša med najboljšimi!

In takrat sem se prvič zamislila: “Kako to? Česa me v šolah NISO naučili, da sem zdaj enakovredna kot “cvekarji”, oziroma mnogokrat slabša na konkretnem delovnem mestu.”

In tako je nastala ta knjiga.

Knjiga govori o znanjih in lastnostih, ki jih nujno potrebujemo, da smo vsaj povprečni na trgu dela ali kot podjetniki. Ker nas šola ni naučila prevzemanja odgovornosti nase, samoiniciativnosti, trdnih prepričanj in močne osebnosti, karizme, samozavesti, zapisovanja ciljev, prodaje, organizacije časa … Zato se moramo tega naučiti sami.

Knjiga, ki bo pomagala mnogim v začetnih letih podjetništva – da vedo, kaj potrebujejo, zakaj jim ne gre, kje smo močni in kje šibki. Vedno več ljudi “gre na svoje”, a le redki uporabljajo to znanje.

Da ljudje končno spremenijo uničujoče prepričanje, da “je šola vse” in se zavedajo, da ne živimo več v socializmu.

 

Šola pravi tako, podjetništvo pravi drugače:

 • Šola: Bodi povprečen. Ne izstopaj. Podjetništvo: Bodi drugačen.
 • Šola: Nagrajen je trud, ne rezultati. Podjetništvo: Samo rezultati štejejo.
 • Šola: Odličnjake čaka zagotovo čudovita kariera, »cvekar« bo imel težave dobiti službo. Podjetništvo: Odličnjak in »cvekar« imata enake možnosti.
 • Šola: Izobrazba = šola. Šola je najpomembnejša stvar v življenju. Podjetništvo: Izobrazba je pomembna. Šola ne.
 • Šola: Za napake si kaznovan. Podjetništvo: Na napakah se učimo.
 • Šola: Ne sprašuj, zakaj. Podjetništvo: Bodi radoveden.
 • Šola: Poslušnost in ubogljivost sta ključni in najpomembnejši vrlini. Podjetništvo: Prevzemanje odgovornosti, vodenje, samoiniciativnost so ključni.
 • Šola: Ne razmišljaj. Samo ubogaj. Podjetništvo. Razmišljaj in naredi.
 • Šola: Učenje podatkov, odgovorov na vprašanja KDO in KDAJ. Podjetništvo: Razmišljanje ZAKAJ in POSLEDICE.
 • Šola: Samo uči se. Podjetništvo: Uči se, nato nauči druge.
 • Šola: Imate možnost popravnega izpita. Podjetništvo: ?
 • Šola: Individualna osebnost? Kaj je to … Podjetništvo: Najprej moraš vedeti, kdo in kaj si.
 • Šola: Kakor piše v knjigah, to drži. Pika. Podjetništvo: Trg se ves čas spreminja, biti moramo hitri, da obstanemo. Zato kritično razmislimo o napisanih informacijah.
 • Šola: Striktno se drži pravil! Nikoli ne krši pravil! Ne sprašuj, zakaj, tako pač je! Podjetništvo: Pravila so. Ampak vedno je pot.

 

In kaj pravite vi?

“Prišli so časi, ko smo ljudje odvisni samo še od svojih sposobnosti, znanja in veščin. Ni več pomembno, katero diplomo imaš, temveč samo še, kaj znaš. Kaj znaš takšnega, da je uporabno za preživetje, in hkrati kot takšno prepoznano na trgu? Na koncu namreč štejejo samo še odjemalci in nič več besede.

Ta knjiga dobro pozna svoje odjemalce, zato so zapisane samo tiste besede, ki bodo bralcem koristile pri uspehu na trgu. Užitek jo je bilo brati, še bolj vam jo bo udejanjati!”

Mag. Nastja Mulej, trenerka kreativnega in konstruktivnega razmišljanja

 

“Petra, najprej naj ti povem, da je tvoja knjiga REVOLUCIONARNA!!!!! :) Iskreno, popolnoma me je navdušila, podpišem vsebino in upam, da se bo z njeno pomočjo kaj spremenilo v slovenskem šolskem sistemu, ker tako res ne more iti več naprej. Z moje strani imaš zagotovljeno reklamo, takoj ko knjiga izide, pravzaprav že odkar sem jo začela lektorirati, vsakemu povem, kako navdihujoča je. :)

Dr. Adriana Mezeg, lektorica knjige

 

“Tvoja knjiga je vrhunska in kar lahko rečem, je: ‘Kapo dol!’ Res – odlična je, to bi vsaj starši učencev / dijakov MORALI prebrati!”

Andrej Šumer;  URTP, svetovanje v turizmu, s.p.

 

“Petra je podjetnica že od svoje polnoletnosti, vsak dan bolj uspešna.
V svoji knjigi nam izda in zaupa svojo šolo znanja, da bi znali izkoristiti situacijo, v kateri se nahajamo, da bi vzgajali otroke v radovedneže, ki razmišljajo drugače in uresničujejo svoje ideje ter poti do ciljev … Da si sami upamo več, verjamemo v svoje korake in pot, katero si vsakodnevno utiramo … Naj bo ta zadovoljena in uspešna. Vas vabim v realno šolo PODJETNIŠTVA … Vstopite … “

Zorica Jakolin, organizatorka poslovnih dogodkov ZoryEvents

 

“Pred dnevi sem prebrala vašo knjigo “Česa nas niso naučili v šolah”. Z eno besedo bi jo opisala kot enkratno … to knjigo bi moral prebrati tudi vsak, ki se kakorkoli ukvarja z poučevanjem oz. izdelavo šolskega programa. “

Sandra Pohole, ustanoviteljica  blagovne znamke K8 dizajn: www.k8dizajn.sihttp://facebook.k8dizajn.si

 

“Trenutno zaključujem branje tvoje knjige in nič ne pretiravam, če napišem, da mi bo ta knjiga spremenila življenje. To pa zato, ker sem v njej dobil potrdilo, opomin in samozavest ter pogum za svoje razmišljanje o poklicni poti in s tem seveda o življenju.”

Nejc Velikonja – fant, ki me je ganil s svojim komentarjem o knjigi

Nihče še ni komentiral tega izdelka.

Samo registrirani uporabniki lahko dodajajo komentarje.

Košarica  

(prazno)

Novi izdelki

Trenutno ni na voljo novih izdelkov
Template prestashop DDLX

Distributed by Freedom SEO