Delavnica - Finančna pismenost - Koper

''Če daš človeku ribo, si ga nahranil za en dan. Če naučiš človeka loviti ribe, si ga nahranil za celo življenje.''

Na naših delavnicah, izobraževanjih in seminarjih vam ne podajamo investicijskih ali katerihkoli drugih nasvetov - s tem vam bi dajali ribe. Mi vas bomo naučili iskati investicije (loviti ribe) s pomočjo praktičnih nasvetov in simulacijo različnih investicijskih možnosti ob igranju iger CASHFLOW.

Zakaj Igra CASHFLOW?

Glavni sestavni del igre CASHFLOW je finančno poročilo. Kot morda že veste je finančno poročilo vaše pravo življenjsko poročilo po tem, ko zapustite šolske klopi.

CASHFLOW uči igralca, da se osredotoča na stolpec s sredstvi. V šoli učijo učence, da se osredotočajo na stolpec s prihodki.

Igra CASHFLOW je prva izobraževalna igra, ki spodbuja igralce uporabljati dolgove kot denar.

Če igralci naredijo napako, potem jo naredijo z igralnim - ne pravim denarjem – se učijo in postajajo pametnejši in bogatejši. 

Leta 1969 je Dr. Edgar Dale naredil razikavo in ugotovil, da je najslabši način za učenje z branjem. Drugi najslabši način je poslušanje predavanj. Šole za primarni metodi učenja uporabljajo branje in predavanje.

Najboljši način učenja po Dalejevi raziskavi je početi prave stvari, drugi najboljši način pa s pomočjo simulacij in iger.

 

Podrobnosti dogodka

Začetek dogodka 22.12.2018 15:30
Zaključek dogodka 22.12.2018 19:00
Začetek prijav 22.11.2018
Število mest 12
Zaključek prijav 30.11.2018 15:00
Cena za posameznika Cenejša prijava do 1.12.2018
Speaker Marko Tomanič
Number Hours 4
Lokacija Koper
Za izbrani dogodek ne sprejemamo več prijav.
50.00EUR

Location Map